landschappen

 

THE LOCKDOWN LANDSCAPES

Deze serie landschappen is ontstaan n.a.v. de vele wandelingen die ik tijdens de lockdowns van 2020 en 2021 heb gemaakt. In de bossen, omringd door de prachtige natuur van het Haagse bos en omstreken, raakte ik geïnspireerd tot het maken van deze serie in aquarel, gemengde technieken en olieverf. Ik merkte dat de muziek op mijn koptelefoon resoneerde met het landschap en mij telkens een "wow" moment gaven. Ik maakte vele foto's en video's die mij op ideeën brachten.
Uiteindelijk leidde de prachtige zin "There is a crack in everything. That’s how the light gets in" uit het nummer "Anthem" van Leonard Cohen tot een vrij letterlijke vertaling van dit thema in de zin van zonlicht dat door de bomen valt en de natuur haar magie geeft. De bossen als metafoor voor vrijheid, hoop en ook troost in deze bizarre tijden. Het project kreeg extra glans toen bevriend pianist Mike Garson www.mikegarson.com (David Bowie's piano man) onder de indruk was van mijn project en mij hem als verrassing zijn versie stuurde van een Prelude van Chopin. Ik mocht het gebruiken voor onder mijn video die hieronder te zien is. Mike gaf later zijn commentaar:“ I improvised on a beautiful Chopin prelude and felt it matched the aesthetics of this calming video especially in these stressful times." 

Voor info en/of verkoop van deze werken kun je contact opnemen via mijn contactpagina of via Ofran, eigenaar van wijnbar “de Filosoof” waar mijn werk permanent te zien is. Zie ook deze pagina.

De schilderijen kunnen trouwens ook met gespreide betaling aangekocht worden. Maak ook hierover een afspraak door het contactformulier met uw verzoek in te vullen.

Mike Garson, mixed media, 43 x 30 cm, 2020

 

Prijslijst 

NOT FOR SALE, private collection

 

Lockdown landscape 10, oil on panel, €5250,00

 

Lockdown landscape 1, oil on panel, €2750,00

 

SOLD

 

Lockdown landscape 9, oil on panel, €2750,00

 

SOLD

 

From left to right and top to bottom no. 2 SOLD, no. 4 SOLD, no. 1 and 3 are for sale €950,00 each. 

Private collection of the artist

 

Lockdown landscape 3, mixed media on prepared museum cardboard, €975,00

 

Lockdown landscape 6, mixed media on prepared museum cardboard, €425,00

 

SOLD, private collection 

 

Lockdown landscape 7, watercolor, €650,00

 

SOLD, private collection Vienna

 

Lockdown landscape 4, watercolor, €950,00

 

SOLD, private collection Vienna

 


Contactformulier