katten (en andere harige huisdieren)

NIEUW! Bestel hier mijn Kattenboek "Kinderen met een vachtje"! 


Relatief vrij recent zijn mijn schilderijen en tekeningen van huisdieren en met name katten. Struinend op het internet en bladerend in gespecialiseerde boeken naar verbeeldingen van katten in de kunst viel het mij op dat de resultaten mij eerlijk gezegd niet heel erg konden bekoren. Uitgezonderd natuurlijk de schilderijen van grote meesters zoals Henriëtte Ronner-Knip, de Amsterdamse schilder Sal Meijer, Steinlen, Balthus en enkele heel vroege Egyptische voorbeelden.
Veel van wat ik tegenkom aan katten in de kunst is naar mijn idee van een beetje 'tuttig' gehalte en dat wilde ik zien te vermijden. Ik vind katten gracieus en mysterieus en wilde ze vooral anders vastleggen. Ik denk dat mijn ruime ervaring als portretschilder me zeker heeft geholpen de specifieke karakters van mijn zo geliefde viervoeters vast te leggen. Naast een serie van meer dan 25 schilderijen van mijn eigen katten (Nina, Ziggy en de helaas overleden Vossie en Lola) heb ik inmiddels vele katten in opdracht geschilderd en wordt er momenteel hard gewerkt aan mijn katten boek “Kinderen met een vachtje”. Voor vragen over verkoop en opdrachten kunt u contact met mij opnemen via het contactformulier.

Hierbij mijn artikel in de Vlaamse katten glossy Me & My Cat. 

Kattenkunst.pdf


Mijn kattenkalender 2024 is nu voor €22,95 (exclusief verzendkosten) te bestellen via de website van CEWE, al 60 jaar Europees marktleider op het gebied van fotofinishing.  Kijk hier voor meer info.   

Galerie


Speciale actie

SPECIALE ACTIE! Voor de speciale prijs van slechts €350,- kan ik uw geliefde viervoeter in olieverf op paneel vereeuwigen! De prijs is exclusief schilderijlijst, maar via mijn lijstenmaker krijgt u uiteraard korting. Vele tevreden klanten gingen u voor! Het schilderijtje heeft een afmeting van 20 cm in het rond en wordt in olieverf geschilderd op een speciaal zogenaamd MUS paneel en dat garandeert de hoogste kwaliteit! Neem voor meer informatie en/of wensen geheel vrijblijvend contact met mij op. 

Contactformulier