Genre

Geheel in de traditie van het het thema (dat al ontstond in de late 16de eeuw in de Lage Landen) heb ik mij in mijn vrije werk toegelegd op het schilderen van genreschilderijen. 

Een genreschilder is strikt genomen een kunstschilder die taferelen uit het dagelijks leven weergeeft. Het product van een genreschilder wordt een genrestuk genoemd. Het begrip kent een nogal brede opvatting en vaak zijn het voorstellingen met een moralistische inslag. De Delftse 17de eeuwse meester Johannes Vermeer (1632-1675) is voor mij altijd een groot voorbeeld geweest en deze stadgenoot heeft menig schilderij beïnvloed. De meeste van zijn schilderijen beelden intieme, serene en "goedburgerlijke" taferelen af, waarop de afgebeelde personen met dagelijkse activiteiten bezig zijn en min of meer door de schilder "betrapt" lijken. Die intimiteit, de rol van het licht en de uitgebalanceerde composities die zijn kleine oeuvre kenmerken zijn voor mij altijd een grote bron van inspiratie gebleven.
Mijn meest recente serie olieverfschilderijen en aquarellen bevat het thema “vrouw en kat”. Deze serie is nog volop in ontwikkeling. Het is mijn wens om het universele thema van de intimiteit tussen mens en dier ook een internationaal karakter te geven met vrouwelijke modellen uit alle uithoeken van de wereld. 

Contactformulier